Proffboksing kan bli lovlig i Norge

Published on March 10, 2014,

proffsboksDet går mot legalisering av proffboksing i Norge. Dette sier regjeringen som allerede er i gang med arbeidet med å endre lovverket. Samtidig åpnes det opp for at andre ulovlige kampsporter kan bli tillatt på lik linje.

Cecilia Brækhus kan endelig glede seg over at forbudet mot proffboksing ser ut til å forsvinne. Dette betyr at kampsportutøvere får helt andre muligheter på hjemmebane enn i dag. Kanskje kan vi se boksing i Norge allerede i 2014.

Valgløfte
Regjeringspartiene lovet allerede i valgkampen at de skulle gjøre proffboksing lovlig i Norge. Dette ser det ut til at de nå har tenkt å gjennomføre. Samtidig går det nå en debatt i FRP om hvorvidt man også skal åpne for å legalisere andre typer kampsport som MMA. Det er for mange vanskelig å se forskjell på boksing og MMA og det er derfor naturlig at denne debatten kommer. Det gjenstår imidlertid å se hvor langt regjeringen kommer til å gå når det nye lovforslaget er klart.

Uavhengig av utfall er det svært gledelig for norske boksere som endelig får konkurrere på hjemmebane. Tidligere har utøverne sett seg nødt til å konkurrere i Danmark og dette blir en unødvendig hindring for arrangørene. Enkelte uttalelser fra regjeringen gir inntrykk av at loven snart vil være på plass. Slik fremstår det også når Cecilia Brækhus allerede virker å være i gang med planleggingen av sin første kamp på norsk jord. Det er ikke usannsynlig at dette er resultat av direkte politiske signaler fra regjeringen.