Ewerton Teixeira – en moderne utøver

Published on April 10, 2014,

Ewerton Teixeira er en brasiliansk utøver som har imponert voldsomt i de senere årene. Han konkurrerer i flere kampsporter og holder et imponerende nivå.

Det er sjelden at man kommer over så talentfulle utøvere som Teixeira. Det å hevde seg i flere disipliner på samme tid er en bragd som få er i stand til å gjennomføre. Dette er enda mer imponerende i den moderne tidsalder der sporten er blitt toppidrett.

Den brasilianske legenden
Teixeira ble født i Brasil i 1982 og har representert landet ved flere anledninger. I dag er han en profesjonell utøvere innenfor både kyokushin karateka, MMA og kickboxing. Han konkurrerer for tiden i K-1. Den første tittelen tok han i 2008 på K-1 VM i Fukuoka. Her slo han den erfarne konkurrenten Keijiro Maeda i finalen. Denne store prestasjonen har gjort han til en verdensstjenre innenfor idretten.

I dag trener Ewerton Teixeira ved Ichigeki-akademiet i Tokyo. Her har han sin daglige virksomhet og forbereder seg til fremtidige kamper. Utøveren er et stort forbilde for ungdom i hele verden. Spesielt i sitt eget land, Brasil, der han er en stor helt. Ved å satse målrettet på kampsport har han vist at det går an å hevde seg i flere disipliner om man er en allsidig utøver. Dette er et eksempel til etterfølge som flere burde se nærmere på. Det er viktig at unge norske utøvere ser at det går an å lykkes ved allsidig trening. Dette kan være med å tilføre mange tilleggsferdigheter som kan være nyttige å ha senere i karrieren.